De makers van deze website
Een project waar al in 1940 mee is gestart...

 
 
  In 1963 erfde ik, Jan Griep te Katwijk aan Zee, van mijn oom Henk Griep uit Hansweert een pakket papieren over zijn onderzoek naar de herkomst van de Zeeuwse familie Griep. Het duurde jaren voor ik er echt eens ik keek. Dat begon rond 1987, toen ik kinderen kreeg. Kennelijk komt met het nageslacht ook de interesse voor je voorgeslacht tot leven.

In de zomer van 2000 heb ik deze internetsite opgezet, gewijd aan de wereldwijde familie(s) Griep-Gryp-Grip etc. Sindsdien heb ik er, veelal via e-mail, met honderden mensen contact over gehad. Hun bijdragen, variŽrend van een enkele opmerking tot aan complete nieuwe bladzijden, hebben de site doen groeien tot de omvang die hij nu heeft.

Voor verdere aanvullingen: mijn adresgegevens staan onderaan deze pagina.

 
 

DE GEESTELIJKE VADER VAN DIT ONDERZOEK

 
 
  Hendrik George Griep uit Hansweert is de geestelijke vader van dit onderzoek. Rond 1940 begon hij te speuren naar de oorsprong van de Zeeuwse Griepen. Hij kwam tot 1666 en bracht veel nazaten van Jan Adriaenszoon Griep -- waartoe hij zelf ook behoort -- in beeld. Toen hij in 1963 overleed erfde de beheerder van deze website zijn archief en zijn genealogie-hobby.
 
 

CO-ONDERZOEKER

 
 

Kees Griep uit Kloetinge in Zeeland verzamelde in de jaren rond 1990 veel gegevens over de nazaten van Jan Adriaenszoon Griep, geboren in 1666 te Hoedekenskerke, waartoe hij zelf ook behoort.
Hij is de maker en beheerder van de pagina's over zijn eigen tak van de familie Griep:
Griep uit Rilland.
 
 

CONTACT

 
 

ADRESGEGEVENS VAN DE BEHEERDER VAN DEZE SITE:
Jan Griep
Zuidstraat 18; 2225 GW Katwijk aan Zee; Nederland
E-mail:
jan.griep@planet.nl

 
 

Naar: Start --  Index Griep uit Zeeland -- Index persoonsnamen
Gryp/Griep uit de Nederlanden --  Gryp uit Vlaanderen
Griep uit Duitsland -- Griep in de USA -- Grip uit Zweden

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 21 november 2023
door ©Jan Griep te Katwijk aan Zee.