Jacobus Griep (1890-1965)
Landarbeider te Krabbendijke
 
 
  Jacobus (Ko) Griep wordt op 27 juni 1890 te Krabbendijke geboren geboren.

Hij is de tweede van zeven kinderen van de veldarbeider Jan Griep en zijn vrouw Geertruida Zeevaart.

 

SOLDAAT TE DEN HAAG

Ko Griep groeit op in Krabbendijke en wordt dan opgeroepen voor militaire dienst. Als soldaat is hij gelegerd te Den Haag.

 

HUWELIJK

Op 21 mei 1914 trouwt Ko met Maria Adriana van Langevelde. Zijn vrouw is op 6 februari 1888 in Krabbendijke geboren. Haar ouders zijn de boerenknecht, herbergier en koopman Jacobus van Langevelde en de dienstmeid Catharina Smit. Ze krijgen vier dochters.

Jacobus en Maria wonen te Krabbendijke aan de Julianastraat 16. Ko verdient zijn brood als landarbeider en grondwerker en zijn vrouw drijft aan huis een kruidenierswinkeltje.

 

>>

De voorkant van de woning
van Jacobus Griep,
Julianastraat 16 te Krabbendijke. 

Echtgenote Maria Adriana
van Langevelde had daar tevens
een kruidenierswinkeltje. 

Het meisje op de motor
is één van de dochters van Jacobus. 
De motor is van een verloofde
van één van de dochters
.

  OVERLIJDEN

Jacobus Griep overlijdt, 75 jaar oud, te Krabbendijke op 23 mei 1965. Zijn weduwe slijt haar oude dag in verzorgingshuis Nieulande te Krabbendijke en wordt ruim 90 jaar oud. Ze overlijdt op 3 augustus 1978. Beiden worden in Krabbendijke begraven.

 
 

JACOBUS GRIEP  EN MARIA ADRIANA VAN LANGEVELDE
HEBBEN VIER DOCHTERS:

 
 

VIER ZUSSEN

Links op de foto staat Elisabeth Griep (Bep), geboren te Krabbendijke op 4 juni 1924. In 1947 trouwt ze met C.J. Bruijnzeel en krijgt twee kinderen. Ze overlijdt op 20 mei 2008 en wordt te Krabbendijke begraven.

Daarnaast Catharina Geertruida Griep (Ka, Kato of To), geboren op 18 juli 1918. Ze trouwt met een gemeenteambtenaar en woont het grootste deel van haar leven in de Oosterhesselenstraat te Den Haag. Ze hebben een zoon. Haar man overlijdt in 2003.
De laatste jaren van haar leven woont ze in Rijswijk. Ze overlijdt op 31 juli 2004 in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Tweede van rechts is Geertruida Catharina Griep (Truus), geboren op 5 juli 1915 te Krabbendijke. Ze trouwt in 1941 met Huib Modderkreeke uit Rilland-Bath en krijgt twee dochters. Haar man overlijdt in 2004.
Op 5 juli 2015 viert ze haar 100e verjaardag, met een een receptie en een high tea in het verzorgingstehuis in Krabbendijke waar ze verblijft,  Enkele maanden later, op 23 oktober 2015, overlijdt ze.

De jongste dochter, meest rechts op de foto, is Jaantje Jacoba Griep.

 
 

De gegevens en foto's op deze pagina zijn verstrekt door een kleinzoon van Jacobus Griep. Heeft U aanvullende gegevens over deze familie, of maakt U er zelf deel van uit?
Geef dit door aan hem of aan j
an.griep@planet.nl !

Start --  Index Griep uit Zeeland -- Index persoonnamen -- Griep van Hoedekenskerke
Griep te Waarde en Krabbendijke -- Griep op Hansweert -- Griep op Yerseke --
Griep op Rilland
Genealogie Jan Adriaenszoon Griep
Deze pagina (https://www.gryep.nl/Zeeland/Personen/Jacobus1890-NL.html) is
voor het laatst gewijzigd op 29 oktober 2015 door ©
Jan Griep te Katwijk aan Zee.